söndag 3 januari 2010

Always. Be. Closing.

Babybutik någonstans utanför Stockholm i helgen.

Kvinnlig expedit: (Dyker upp osedd i döda vinkeln, väser i mitt öra) Vadkanjaghjälpaermeddå?

Jag: (Tittar skrämt på min fru) Eeeh...vi tittade bara lite på den här spjälsängen...

Kvinnlig expedit: (Med händerna på ryggen och missnöjd blick) Det är en vagga. Ingen spjälsäng. Och det är inte den ni vill ha.

Jag: Öh...nähä.

Kvinnlig expedit: (Tar mig i armen, släpar mig längs butiken, pekar på vad som tydligen är en spjälsäng) Här. Nersatt! Bara idag! Herregud, ALLA vill ha den. Jag har fått samtal hela dagen. Folk är desperata. "Kan jag boka den?" frågar de allihop. (Skakar teatraliskt på huvudet.) Men jag tar bara cash. Jag bokar inte. Det är handpenning som gäller. Cash is king. Eller hur? Eller hur? (Flinar, armbågar mig menande i sidan.)

Min fru: (Börjar kolla Google maps i mobilen för att se om vi möjligen stigit in i fel butik. Eller alternativt universum.)

Kvinnlig expedit: Det är den ni ska ha. Ingen tvekan. Lägg en handpenning bara, så är den din. Eller så bara tar vi det på kort så kan du ta den med dig hem redan idag! Skavisäga så? Då går vi till kassan tycker jag!

Jag: Ooo...eh...alltså...vi kollar bara och försöker...

Kvinnlig expedit: (Slår ut med armarna bara lite, lite för snabbt) Heeey! Jag trugar ingen! Herregud! (Himlar med ögonen) Det är KÖ på den här spjälsängen! Och nu är den är nersatt, (skakar på huvudet) en sån här chans kommer inte igen! Jag beställde de sista femton vi hade på rikslagret, de gick direkt, jag kan fixa en av de sista åt dig...men...om du inte vill så...(slår ut med armarna). Upp till dig! Sen är den inte nersatt längre vettu. Då är det originalpris. Du kan ta med den hem redan idag, eller så kan du missa chansen. Det är ditt beslut.

Jag: Mmm. Men vi...tittar nog en stund...i alla fall.

Kvinnlig expedit: Visstvisstvisst (himlar med ögonen). Jag TRUGAR inte. (Vänder på klacken, ser ett annat par). NIDÄRJA! Fantaaastisk vagn, eller hur? Men det ni egentligen behöver är en SPJÄLSÄNG! Följ med mig!

Jag: (Till min fru) Den där kärringen jobbar på fel ställe.

Min fru: Eller hur? Hon borde vara bilförsäljare!

Jag: Jag tänkte säga Jehovas Vittnen. Men visst...ditt funkar också...

(Tittar på prislappen på spjälsängen)

Min fru: Hur mycket är den nersatt?

Jag: 299 kronor.

Min fru: Vad tror du händer om vi inte köper den idag?

Jag: Det känns lite som att Socialstyrelsen kommer besluta att vi är olämpliga som föräldrar eller något va?

1 kommentar:

  1. Man känner sig lite våldtagen efter en sådan upplevelse..

    SvaraRadera