måndag 11 januari 2010

Faderskapet. En grundkurs.

Telefonsamtal med Tobbe. (Min vän tvåbarnspappan som ni fick stifta bekantskap med häromdagen.)

Jag: Tjena!

Han: Tja!

Jag: Fan vad det ekar. Vad fan...sitter du på muggen?

Han: Mmm.

Jag: Ah...stör jag?

Han: Nejnej, inte alls. Men jag har ett samtal på andra linjen. Kan jag ringa upp dig?

Jag: Absolut.

Han: Cool.

(35 minuter senare.)

Han: Tja!

Jag: Tjena! Sitter du fortfarande på muggen?

Han: Yep.

Jag: Imponerande.

Han: Du, du kommer inte förstå detta förrän du själv har blivit pappa. Men det här är den enda platsen där folk lämnar dig ifred då.

Jag: Det är alltså därför alla snubbar jag känner började badrumsrenovera när de fick ungar?

Han: (Mycket allvarligt) Tvättmaskin är ett hett tips. Det blir varmt och skönt härinne av den. Underhållning är förstås valfritt, men personligen föredrar jag en reserv-iPhone fasttejpad bakom toalettstolen.

Jag: Samma gömställe som Michael Corleone i Gudfadern. Classy.

Han: (Triumferande) Häromdagen hann jag kolla på två och ett halvt avsnitt av Entourage innan ungjävlarna listade ut var jag var!

Jag: Livin the dream, man. Livin the dream.

6 kommentarer:

 1. Be din vän skicka manualen på hur han har burit sig åt! Jag tror inte jag har varit ensam på toaletten en enda gång de senaste fyra åren... Kvalitetstid på toaletten är en utopi i det här hushållet. Educate me!

  SvaraRadera
 2. blir det ett xbox 360 bakom toastolen och en inbyggd skärm i torkskåpet sen ?

  SvaraRadera
 3. Hahaha, klockrent återigen!
  Jag älskar din blogg för att den slår huvudet på spiken varenda gång. Du sätter ord på pränt som är dagens sanning, dagarnas tankar och ja...vad mer? Du får mig att skratta gång på gång!
  Alltid när jag pratar i telefon så låser jag in mig på toaletten. Varenda gång!

  SvaraRadera
 4. Jag har inga barn, men vi funderar på det. När jag hör sånt här blir jag rädd. Mår dåligt. I förra veckan hörde jag detta om att ha barn; "Det var kaos imorse, Valle fick ett utbrott när han skulle ha på overallen. Så är det varje morgon.", "Jag har inte sovit på tre månader. Igår började jag gråta för att jag var så trött." "Om inte frukosten står på bordet när Olle vaknar kan han bli galen och jag måste lirka med honom en timme."

  Och nu prata i telefon på toaletten!!! Jag undrar verkligen, verkligen om det är värt att skaffa barn alls. Just nu verkar enda anledningen vara att inte hamna utför en social gemenskap. Och det är inte ett ok skäl att skaffa barn.

  Fredrik; förlåt.

  SvaraRadera
 5. Har barn nu för tiden tappat stinget eller?! Inte accepterade jag mina pärons önskade frihet från helvetet när dom skulle gå på toaletten, nej låstes dörren var jag fort framme med skruvmejseln och öppnade. När vi flyttade till vårat nuvarande hus och det var ett annat slags lås var jag nog gammal (7 år) för att ha erhållit tillräckligt med fingerstyrka för att öppna dörren manuellt..fri-/ensamhet är för mesar!

  SvaraRadera
 6. Det är nog bara pappor som får vara ifred på toa. När mina ungar var små gastade dom på mamma o slet i dörren så fort man suttit inne på toan i tre sekunder.....

  SvaraRadera