måndag 18 januari 2010

Let's party like it's 1959

Telia är ett ganska stort företag som, såvitt jag förstår, främst sysslar med modern informationsteknologi.

De levererar saker som bredband. Och Mobiltelefoni. Företagslösningar för mailsäkerhet.

Såna saker.

Kan man då känna att det är lite, lite, lite märkligt att när jag vill ha ett användarnamn och lösenord för videobutiksfunktionen i deras digitalbox (som DE glömt skicka till mig) så får jag beskedet att "det kommer via brev om 5-7 dagar"?

I informationsteknologins absoluta guldålder är detta den bästa lösningen Sveriges största telekomföretag kan konstruera för att leverera den informationen till mig?

Moses fick sina användaruppgifter snabbare än så, och hans var nermejslade i stentavlor!

10 kommentarer:

 1. Telia fortsätter göra sina kunder besvikna. Jag försökte få en förklaring till varför man kan vidarekoppla samtal men inte vidarekoppla sms. I dagens samhälle låter det busenkelt att få ett textmeddelande på några få tecken att skickas vidare men nej då, det är tekniskt omöjligt!

  Bullshit!

  SvaraRadera
 2. samma här - digitalbox på plats, tv på plast, inkoppling gjord, men några jäkla koder ska komma i brev om "några" dagar. Innan dess kan tvn inte tittas på. Och jag vill titta på tv. Nu. Ursäkta. Säga vad man vill om comhem, men när jag fick deras digitalbox kunde jag titta på tv så snart jag kopplat ihop apparaterna.

  / Bonita

  SvaraRadera
 3. Tips!
  www.telia.se/minasidor

  Logga in med personnr. och ditt fakturanr. (om du nu inte skapat ett konto och redan har användarnamn samt lösenord) så kan du komma åt koderna direkt! Det är PINkod 1 som används för att hyra film/PPV. =)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Jag har döpt om dom till Felia istället!

  SvaraRadera
 5. Anonym: Ja, bra tips. Jag föreslog Telia den lösningen också. Problemet är bara att det tar "ungefär 5-7 arbetsdagar" att bli GODKÄND efter att man registrerat "mina sidor". Händelsevis hjälper det alltså mig exakt ingenting...

  SvaraRadera
 6. Fredrik,du har kontakt med helt fel säljare helt enkelt:) Här i Skåneland är vi i alla fall väldans trevliga och hjälpsamma,och i butiken tar vi fram dina koder på studs :D

  SvaraRadera
 7. Sara: Ska se om jag kan slinka in i en Telia-butik medan jag är här då...

  SvaraRadera
 8. Det tycker jag,har du tur så kanske du tom stöter på några av de orginal vi har som kunder,där lär du ha bloggmaterial för flera veckor...

  SvaraRadera
 9. Det är alltid bäst att gå in i butik om man vill ha koder för då kan du legitimera dig. Jag är säker på att handläggaren du pratade med ville ge dig koderna men det får de inte. Enligt lag. Det går under PUL eftersom att ingen kan garantera att det faktiskt är du som ringer, det är också anledningen till att folkbokföringsadressen alltid är fakturaadressen om man inte ändrar den personligen.
  Hoppas att allt löste sig :)

  SvaraRadera
 10. 28. Och han blev kvar där hos HERREN i fyrtio dagar och fyrtio
  nätter, utan att äta och utan att dricka. Och han skrev på
  tavlorna förbundets ord, de tio orden.
  >2 Mos. 24,18. 5 Mos. 4,13. 9,9,18.

  Rätt ska vara rätt :)

  SvaraRadera