onsdag 13 januari 2010

Otack är världens lön

Det här är ju, som några av er mer skarpsynta läsare därute kanske har märkt, en ganska textdriven blogg.

Vilket innebär att några av mina inlägg har en tendens att, i orden av min fru, "komma i form av jävla romaner". (Min fru har även i mer offentliga sammanhang hörts beskriva dessa inlägg i finstämda ordalag som "om man lägger en fisk i ett akvarie samtidigt som man börjar läsa ett inlägg i hans blogg så har den tagit sig upp på land, utvecklat ben och armar och etablerat en 7-Eleven i bottenvåningen av huset innan man har läst färdigt.")

Så, ja, jag skriver långa inlägg. Jag står för det.

Detta beror givetvis mest på att mina talanger av naturliga skäl lämpar sig bättre för text än för bild. Det finns liksom en anledning till att jag varken valde att ägna min mediekarriär åt att stå framför eller bakom kameran, utan istället primärt fokusera på att befinna mig så långt ifrån kameran som möjligt. Men även för att jag strävar efter att ge marginellt mer än 7 sekunders förströelse för de vilsna själar som förirrar sig in här i jakt på en anledning att inte behöva sköta sitt jobb. (Handen på hjärtat är det ju därför de flesta av er är här, har jag en känsla av.)

Jag vill, i orden av en högljudd och ganska omdömeslös gammal chef till mig, leverera mycket "Bang for the Buck".

Men det är liksom viktigt att vara lyhörd för sina läsare, känner jag. Ge folket vad folket vill ha.

Sååå...

Jag satte mig för att läsa några kommentarer på mina senaste inlägg.

Andy sa:

Vi som har mycket att göra, kan vi få detta inlägg som ljudbok?

Anna sa:

...du borde ha mer bilder i din blogg;)


Folket har, sommansäger, talat.

Om ni behöver mig är jag alltså och laddar kameran med bilder på Dagens Outfit, Min Lunch Ida! och foton av random hudvårdsprodukter/restaurangmenyer/nya Mad Men-boxen.

Jag siktar även mot mer djuplodande blogguppdateringar av typen "Snö ute ida. Fett jobbit." och "Den hära väskan. Todiefor!!!!!!!"

Som på en riktig blogg.

16 kommentarer:

 1. Haha, eller huuur! :p Men du, jag hävdar fortfarande att jag älskar din fru. Skriver inte hon en egen blogg? Den vill jag OCKSÅ läsa! :)

  SvaraRadera
 2. Men jag gillar du dina långa inlägg! Annars kan du ju lika gärna börja twittra eller ngt??

  SvaraRadera
 3. Du om någon verkar ju ha förstått att de flesta människor inte förstår sitt eget bästa.

  Alltså fortsätt som du har gjort, det är det folk egentligen vill ha! Dessutom får vi ju jobba mer om du skriver mindre, det vill du väl inte, att vi ska bli utbrända.

  SvaraRadera
 4. Fortsätt som vanligt för helvete!!

  SvaraRadera
 5. så länge du skriver som du gör så får du skriva hur långa inlägg du vill och behöver! älskade att läsa din krönika i city helsingborg. du är en fantastiskt rolig människa!

  SvaraRadera
 6. Haha skriv som du vill va fään

  SvaraRadera
 7. A) Andy kan väl för f***n inte klassas son läsare. Det heter väl "stalker" ...?
  B) Jens (se ovan) har däremot en poäng.
  C) Keep it up.

  SvaraRadera
 8. Twittra? Är det typ som att skicka brev eller?

  SvaraRadera
 9. Hmm om du börjar skriva sådana inlägg, finns det inte någon regel då som säger att du måste migrera över till Devote.se? De verkar väldigt hängivna hela Titta-jag-kan-klä-på-mig-själv-och-ta-en-bild generationen...

  SvaraRadera
 10. Jag känner starkt att du borde göra som alla andra karlar och ignorera din fru i det här fallet...

  SvaraRadera
 11. Fortsätt du som du gör för du är fanimej det bästa som finns! Din senaste krönika i HD var som vanligt oehört underhållande och det du säger är oehört vettigt fast du raljerar över saker och ting. Helt otroligt att HD låter dig använda så mågna jävla svärdomar hela tiden......kram på dig.

  SvaraRadera
 12. Jag kan läsa in din blogg. 1 kr per ord så gör jag't. (Moahahaha, jag kommer bli miljonär!)

  SvaraRadera
 13. Nej, fortsätt precis som vanligt! Jag älskar dina långa inlägg :D

  SvaraRadera
 14. Pernilla: Och då ska du ändå veta hur många svärord de ceunsurerar... (Det är dock City jag skriver för, inte HD. Det är en viktig distinktion. Inte minst för de som jobbar på HD, har jag märkt.)

  Alla ni andra: Nu kör vi blogg OCH twitter. Något för alla. Lite som SVT. (Fast, ja, utan de statligt anslagna miljonerna och rödvinsvänstern i styrelserummen, förstås.)

  SvaraRadera
 15. ursäkta - men jag tycker din blogg är alldeles utmärkt som den är. Långa inlägg ibland, korta ibland, foton och bilder ibland. Din hustru och hennes anhängare har tyvärr fel. Hon verkar jävligt smart din fru. Men hon har fel. Åtmisone om detta.

  /Bonita

  SvaraRadera
 16. Jag tänker sålla mig till skaran som älskar din blogg precis som den är. Våga inte ändra på något! Jag läser till och med alla City krönikor du länkar. Kul, älskade den om inredningsdesign, det var allt jag ville ha sagt till mina egna fjollor till vänner!

  SvaraRadera