söndag 31 januari 2010

Somliga människor kan man helt enkelt inte vara snäll mot

Min frus iPhone har röststyrning. Det räcker alltså att bara säga namnet på den du vill ringa, så löser det sig automatiskt. Inget trassel med att behöva trycka på knappar eller så. Folk med iPhones har ju som bekant en hållning inför knappar fullt i klass med en tysk lägervakts syn på modern integrationspolitik.

Men så sätter jag mig och ska prova detta lilla teknologiska mirakel, och då upptäcker jag något väldigt intressant.

iPhone förstår inte skånska.

Jag försöker ringa min svärfar, så precis som min fru instruerar mig säger jag "ring p-a-p-p-a" högt och ljudligt in i mikrofonen. Varpå min frus telefon vänligt svarar "vill du ringa Camilla Herrmansson?".

NEJ. För helvete. Inte.

"Ring PAPPA!"

"Ringer nu: Alis frisörsalong"

Och så där håller det på.

Alltså, Steve Jobs och dina jävla kompisar: Glöm det jag sa tidigare. Stridsyxan är så in i helvete uppgrävd igen.

Vår skit är on like Donkey Kong igen.

Och, förresten, era datorer: Svinbra! Förutsatt att man tillhör den energilågintensiva delen av befolkningen som aldrig riktigt gick vidare från pek- och bilderböcker till RIKTIGA BÖCKER med TEXT!

För dem är er skit HELT JÄVLA PERFEKT!

(*Sätt in osammanhängande muttrande om rasist-iPhones här*)

5 kommentarer:

 1. SJ:s talsvar är lika fint. Jag har en kompis som råkade nysa just när hon skulle säga vart hon ville åka och fick frågan "Vill-du-åka-till-....Gnesta?" :p

  SvaraRadera
 2. Man kan ju inte länka i kommentarerna på blogspot, men det här inlägget fick mig att tänka på johan glans från stockholm live så jag länkade som "min url", 5:15 kan man hoppa fram till i klippet!!

  SvaraRadera
 3. Alla mobiler har väl röststyrning? :)

  SvaraRadera
 4. Lisa: Jag känner med Glans. Det var längesen jag gav upp SJ:s automatiska kundtjänst.

  Katarina: Grejen är väl mest att alla som har iPhone hävdar att den här röststyrningen (till skillnad från 99% av resten av mobilmarknaden) faktiskt fungerar. Dessutom "utan att man behöver programmera in röstkommandot själv".

  Det gör den säkert också.

  Om man är från Stockholm.

  Alltså: iPhone=Rasister.

  SvaraRadera
 5. HTC har inte dessa problem. Man tycker att en flera år gammal funktion ska vara fungerande på, som media envisas med, "världens bästa" lur. Men så är både hård- och mjukvara riktigt usel i Apple's skräplur.

  SvaraRadera