måndag 22 februari 2010

Morgondiskussion i hemmet Backman-Shafti

Neda: Men SHIT vilket väder det är ute!

Jag:
Ja, verkligen.

Neda: Det står i tidningen att all kollektivtrafik är i kaos. Tiotusentals människor kan inte ta sig till jobbet. Det är ju helt sjukt.

Jag:
Mmm, verkligen. Jag måste nog stanna hemma från jobbet idag, faktiskt. Det är ju inte mycket man kan göra åt sånt här väder.

Neda: (Suckar) Du jobbar HEMIFRÅN älskling...

Jag:
Ja? Och? Ska resten av Sverige få ligga hemma och kolla på Scrubs-repriser för att det snöar, men jag ska STRAFFAS bara för att mitt kontor och mitt hem råkar ligga på gångavstånd???

Neda: Ditt kontor ÄR ditt hem! Du måste LÄMNA DET för att få gångavstånd till det!

Jag:
Så du menar att alla andra ska kunna löka hela dagen och skylla på kollektivtrafiken, men jag ska slita i mitt anletes svett som om det var vilken måndag som helst?

Neda: Okej. Men JAG åker i alla fall till jobbet nu.

Jag: Ska inte jag ha samma rättigheter som alla andra? Va? Va? Är inte detta en DEMOKRATI av LIKA RÄTTIGHETER???

Neda: (Tar sin väska över axeln, tittar ner och pratar med sin mage) Jo, förstår du, din pappa är alltså något som kallas "drama queen", så bli inte förvånad om det börjar snöa nästa vinter när han är pappaledig och han börjar bete sig som om vi har blivit kärnvapenbombade av Ryssland...

Jag:
(Ropar efter henne) VARFÖR ÄR DET ALLTID SMÅFÖRETAGARNA SOM SKA DRABBAS??? VA???

Neda: (Går ut genom dörren, tittar på magen och skakar på huvudet) Oroa dig inte. Vi behöver inte berätta för någon på dagis att han är din riktiga pappa...

2 kommentarer:

 1. åh du är så rolig!!!!
  Ikväll lägger jag upp en rolig tävling på bloggen där man kan vinna valfritt barn plagg från Paulfrank, vore kul om du ville delta!(man behöver inte ha en blogg, kanske fler av dina läsare vill vara med som inte har en blogg)

  hoppas du får en fortsatt underbar dag och kväll!
  Kramar Erica

  SvaraRadera
 2. Blev också lite tjurig :P fram tills i december pendlade jag 8 mil för att komma till universitetet. Nu bor jag på campus. Var ganska tjurig över att jag inte tillhörde de 50% i klassen som pendlar och inte kan ta sig till skolan före vi slutar just nu.

  SvaraRadera