torsdag 14 januari 2010

Bloggen - nu som twitter!

Jag ber redan nu om ursäkt till de av er läsare som lider av svårigheter att acceptera förändringar.

Om min pappa, till exempel, läser den här bloggen just nu kommer han utan tvekan anse att nu får det faktiskt vara nog med nymodigheter för en vecka.

"Man behöver faktiskt inte ha så jävla bråttom jämt bara för att man är ung", skulle han säga. (Han kan ju visserligen lycka till så jävla mycket med den inställningen med ett barnbarn som är 50% min skånska självgodhet och 50% min frus iranska temperament, men den bron bränner vi när vi kommer dit. Som för övrigt är en annan klok sak som min pappa brukar säga. Nåja. Vi kommer bort från ämnet här känner jag.)

Men i spåren av den demokratiska ordningen här på bloggen med införande av betygssystem och min nya vana att svara på kommentarer (ja, ni kanske har märkt det? Brand new thing!) lanserar Någons Farsa nu alltså en twitter! (Säger man så? "En twitter"? Det låter jävligt sjukt. Som något man skulle kunna ha som jobb på en porrfilmsinspelning. Någons slags motsvarighet till "fluffer". Och med det inser jag att denna blogg möjligen slutade vara lämplig för familjer. Vi lämnar det.)

Primärt användningsområde för denna twitter: Att sammanfatta alla de blogginlägg som är, i orden av min fru, "långa som ett jävla Vasalopp".

För er som inte har tid/inte orkar läsa bloggen sammanfattas alltså det viktigaste numera här till höger. Som ett slags sidan 377, fast för den här bloggen, kan man säga. (Ni som inte är fotbollsintresserade/föddes efter att text-tv slutade vara världens snabbaste medium, behöver inte bry er om den referensen.)

Ni kan till exempel redan nu i realtid se hur det här blogginlägget kärnfullt har sammanfattats i allt ni egentligen behövde veta om det:

Bloggen har nu en twitter.

Punkt.

Frågor på det?

13 kommentarer:

 1. Med tanke på mängden text i denna bloggen, borde det inte passa bättre med Woofer? http://woofertime.com

  SvaraRadera
 2. Woofer har alltså en maxgräns på 1400 tecken ser jag. Det borde ju onekligen passa mig i stort sett perfekt. Jag tror dock möjligen att en del läsare skulle vara tveksamma till att acceptera 1400 tecken som "en kort sammanfattning". Möjligen kan jag lansera det som en slags trestegsraket, där varje inlägg publiceras i blogg (jättelångt)-woofer (mellanlångt)-och twitter (jättekort).

  Det tål att tänkas på.

  SvaraRadera
 3. nej! det tål inte alls att tänkas på! sluta tänk bums!

  SvaraRadera
 4. Ååh det påminner mig! jag tycker du ska börja samla ett präktigt pappavokabulär. Sånt som bara pappor säger (Fredrik Lindström hade nån lista på det i "världens dåligaste språk" men bra idéer är väl rimligen till för att stjälas?). Jag donerar: "bums" och "ögonaböj"

  SvaraRadera
 5. Låter som din fru använder sig av vad man kallar "fånga och förändra" taktiken! Vilket inte är bra! Fortsätt som du gör, det är ju din grej!

  SvaraRadera
 6. Hett, fast Twitter är en aning passé. Men jag får väl ta en follow ändå. Fast se till att köra någon roligare profilbild och bakgrundsbild.

  SvaraRadera
 7. Andy: Jag skaffade min första mobil 1998. Jag skaffade min första egna blogg förra året. Saker som är passé är min väska.

  SvaraRadera
 8. 377 funkar fortfarande ypperligt! Använde det själv så sent som idag, men insåg sedan raskt att det var 378 jag var ute efter.
  För övrigt anser jag att det kvittar om du bloggar, skriver eller semaforerar, bara du gör ett dagligt avtryck där jag kan läsa/höra/se dina alster. De är plågsamt beroendeframkallande.

  SvaraRadera
 9. Minimum 1400 tecken på Woofer Fredrik. Inget max..

  SvaraRadera
 10. Mycket kommer gå förlorat om du ska destillera ner dina inlägg till "Idag tyckte jag och min fru olika om en grej. Det var kul, du skulle varit där."

  Men go tur!

  SvaraRadera
 11. Woho! Älskar twitter :) kommer följa dig båda här och där. (jäss, jag följer)

  SvaraRadera