torsdag 7 januari 2010

Mmm, men först ska pappa bara lobba den här handgranaten i fejan på den här ryska farbrorn förstår du. SEN ska vi leka.

Alltombarn.se listade nyligen "De nya pappatyperna".

En kort opartisk genomgång (utförd av min fru) fastslår att jag, än så länge, enbart bemästrar "fredagsmyspappan".

Spontana önskemål från frun ligger inne för behandling angående tvär konvertering till "kockpappan", "träningspappan" och/eller (helst "och") "pedantpappan".

Själv siktar jag dock in mig på "tv-spelspappan". Det är en papparoll jag känner att jag redan har de naturliga förutsättningarna för att orka leva upp till. Och barn gillar ju färgglada grejer som låter och hoppar runt, eller hur? Det kan ju inte rimligen då spela någon roll om jag parkerar en baby framför Disney Channel eller Gears of War II?

Exakt.

Så: en tanke jag arbetat med under eftermiddagen, för att underlätta livet här hemma lite, är faktiskt att redan under spädbarnsfasen vänja babyn vid en sådan mängd tv-spelsimpressions att den tror att tv-spelet är den riktiga världen, och att den riktiga världen är tv-spelet.

Så att den, när den är ett och ett halvt år eller så, lufsar in på dagis, kollar sig omkring och bara "shit. Schyst grafik!"

Jag tror att det kommer underlätta inskolningsprocessen oerhört faktiskt.

5 kommentarer:

 1. Som blivande lärare så kan jag säga att jag gillar hur du tänker!
  /Lärarstudenten

  SvaraRadera
 2. Du kallar din bebis för den?
  Har du läst "Pojken som kallades det"? Det här kanske blir "Flickan som kallades den" som handlar om hur hon som stackars bebis tvingades bevittna blodigt våld.
  Din blogg är bäsT!

  SvaraRadera
 3. Haha, på tal om "schyst grafik" råkade en nära vän till mig beskriva den fina naturen så under en promenad för några år sen. Bara dagar efter jag kallat det för att "logga in" då man går in på hemköp. Man går inte in, man loggar in. Kan vara lite teknikskadad.

  SvaraRadera
 4. Hahah gud vad man skrattar när man läser din blogg,har tränningsvärk i magen nu, behöver inte mitt tränningskort längre. Jag ber om ursäkt om det inte var din mening att underhålla. Vad vet jag? du kanske faktiskt är galen.

  SvaraRadera