tisdag 16 mars 2010

Helgen i övrigt

Junes, min nära vän från min vilda ungdomstid (det är så vi kallar den, håll käften och ifrågasätt inte nu), var alltså i Stockholm för att påminna mig om den sorgfria, alkoholstinna, äventyrliga, ständigt-ett-skojigt-upptåg-runt-hörnet-tillvaro jag bestämt har för mig att jag brukade leva i innan hela den här...ja, ni vet...ringmärknings- och fortplantningsgrejen.

Ni vet, den galna ungkarlstiden. Och allt det där.

Resultat av detta:

Lördag: Åt lunch på kolgrill. Tillbringade sedan eftermiddagen med en lång promenad runt stan (där Junes flera gånger utbrast "man slås hela tiden av hur VACKERT Stockholm faktiskt är") och en ännu längre sittning på ett café som, i mitt blygsamma tycke, har stans bästa cappuccinos. Sen bestämde vi oss, i ett desperat inslag av vad jag inte kan beskriva som annat än "desperat nostalgi", för ett gammalt hederligt fotbolls- och fylleslag på en sportpub i Gamla Stan. En "all nighter" som vi brukade säga när vi var unga.

Fyra öl och en whisky cola var senare insåg vi att vi började bli berusade, enades om att det "är en dag imorgon också" och gav upp. Min fru kom hem från en väninna 23.45 och fann lägenheten nersläckt och full av snarkningar.

Söndag: Åt lunch ute. Drack fler cappuccinos. Tittade på fotboll. Enades om att det var "för kallt för att gå ut och göra stan" och beställde hem pizza och kollade på film istället.

Måndag: Under förmiddagen jobbade vi båda två från varsin laptop vid köksbordet. (Vid ett par tillfällen pausade vi för att maila skojiga Youtube-klipp till varandra.) Sedan tillbringades större delen av dagen åt att åka runt i köpcentrum här och där i stan för att hitta ett speciellt klädmärke som Junes gillar och som inte går att få tag på i Skåne. På kvällen var planen att vi skulle ha en riktig "grabbkväll", dricka STÖL och gå på konsert med Dave Matthews Band tillsammans med ett gäng andra grabbpolare.

Antalet STÖL begränsades dock kraftigt, eftersom konsertlokalen bara serverade folköl. Konserten var i sin tur på alla sätt fantastisk, men höll på i två och en halv timme. Vilket gjorde att samtlig konversation på vägen hem rörde sig kring hur hårt golvet hade varit och hur ont i ryggen alla närvarande hade. Jag vill minnas att jag även i förbifarten konstaterade att det var "bra att det bara fanns folköl" eftersom det ju "trots allt är en arbetsdag imorgon".

23.15 skickade jag ett mess till min fru från en tjock grillad med bröd på lokala 7-Eleven (vi rationaliserade så att säga bort fyllan och gick direkt på fyllematen), förklarade bitarna om långa konserter, folköl och ryggont, och meddelade att vi funderade på att "röra oss hemåt".

Min frus svar var lika dömande som omedelbart:

"Med vadå? Färdtjänst?"

Jag känner att den sammanfattningen är så god som någon.

6 kommentarer:

 1. På tal om alkoholstinn ;) http://images.4chan.org/b/src/1268767084230.jpg

  SvaraRadera
 2. Jag tror du börjar bli gammal! :D

  SvaraRadera
 3. Jag måste få säga, att jag känner mig SÅ privilegierad som får läsa detta varje dag!

  Jag skrattade så mjölken for ut genom näsan åt det sista. Un-der-bart!!

  SvaraRadera
 4. Good to have you back!
  Och det där med åldern, jag och min man har ju korsat trettiostrecket nu och kan konstatera samma sak... Ffa gäller det efter träning, man måste tydligen stretcha lika länge som man tränat för att öht komma ur sängen nästa morgon. Och eftersom vi är fullt uppe i den där fortplantningsgrejen har vi inte druckit på typ fem år... Och så tittar vi slaviskt på "På Spåret"...

  SvaraRadera
 5. Du skriver för jäkla bra och roligt! Undrar ibland om allt är sant, det verkar liksom för kul för att vara det.

  SvaraRadera
 6. Hahaha! Det luktar hålfotsinlägg och död hud! Kasta bort en grabbhelg sådär, de kommer ju inte så ofta nu när man är på fel sida 30-sträcket...

  SvaraRadera