lördag 10 april 2010

Kan en genusvetare i läsekretsen vara vänlig och förklara detta för Mona?

Kommentar till bilden på den ljusblå Stålmannen-morgonrocken i förra inlägget:

Mona
sa...
Så det blir en pojke? Eller är det en present till någon annans bebis?

12 kommentarer:

 1. Hmm... tänkte inte ens på vilken färg det var på morgonrocken.
  /Majsan

  PS Försökte hitta den exakta betydelsen av genus via google men förstod inte vad de skrev. Vad betyder det egentligen??? ;o) DS

  SvaraRadera
 2. Hmm... Tänkte inte heller på färgen på morgonrocken. Fast å andra sidan: När min dam var baby frågade alla, ALLA, först om vilket kön det var innan de hälsade!!! Jag envisades nämligen med att köpa de kläder jag ansåg vara skönast och mest praktiska. Därför blev oftast babykläder från killavdelningen.. Det var tydligen svårt för omgivningen, som inte kände min bebis innan s.a.s.
  Har faktiskt fortsatt med killkläder till min lilldam: Luftigare, "större" passform(växs inte ur så snabbt), mer slitstarka och definitivt mer praktiska!!

  SvaraRadera
 3. Det är ju givet att ni väntar en pojke! Vilken idiot skulle sätta ljusblått på sin dotter liksom? ;-)

  SvaraRadera
 4. Jag tänkte mer på Superman märket och inte färgen...äh struntsamma den sitter lika snyggt på en liten tjej :) du är bara avundsjuk för att du inte får ha en likadan :P

  SvaraRadera
 5. du frågar "varför finns den inte i vuxenstorlek?" alltså vill du köpa den till dig själv!? skit i färgen, skit i pojke eller flicka. du vill ha den själv...i know i want to!

  SvaraRadera
 6. med genus menar man den sociala konstruktionen av kön, d.v.s. att du formas till kvinna eller man genom sociala koder och regler...

  SvaraRadera
 7. Mina ungar har lurvat omkring i ett mörkblått brottarlinne med samma märke på och jag har en av varje... Coolaste linnet i stan!
  Och jag måste hålla med dig Fredrik - varför finns den inte i vuxenstorlek!?! Gudarna ska veta att jag skulle behöva börja vissa dagar med ett supermärke på mig! ;-)

  SvaraRadera
 8. Jag blev lite kär i rocken och skulle vilja ha en själv. Superman is the shit ju!

  SvaraRadera
 9. Jag tror inte det går....

  SvaraRadera
 10. Buu för Mona rösta höger i höst!

  SvaraRadera
 11. Humor! Vi råkade ur för liknande när vi skulle babysimma. Va tvungna att köpa nya badbyxor då ungen blivit för tjock. Frågade om de hade andra färger än de i skylten och fick ett "är det till en pojke eller flicka" till svar! Svarade "jag tycker svart är snyggt, finns det i 9kilos-storlek?" Egentligen ska man ju fråga vad det är för skillnad på modellerna och se vad de säger :-D

  SvaraRadera
 12. Vår lilltjej snusar just nu i sin spjälsäng iförd stålmannenpyjamas och hon är hur snygg som helst i den! Och är det nåt jag retar mig på är det att "tjejkläderna" är så mycket mindre och tajtare i storlekarna! Varför ska bebisar lära sig att kläder ska sitta åt?

  SvaraRadera