lördag 10 april 2010

Vända kappan efter vinden...

Familjen Backman-Shafti har ägnat dagen åt att städa vindsförrådet.

Eftersom min fru fått för sig att detta är en av de där grejerna som absolut måste göras innan barnet kommer.

Det finns tydligen en förbannad massa såna grejer.

Lite oklart exakt vem som kommit på dem.

Men jag förmodar att det åker runt någon slags tillsyningsman hos alla landets nyförlösta kvinnor och kontrollerar såna här saker i efterhand. Och har man då inte städat vinden eller varit på Ikea och handlat den perfekta förvaringslösningen för hallen eller alfabetiserat kryddburkarna i köket då noterar tillsyningsmannen allvarligt detta i sitt block och hummar bekymrat för sig själv.

Och sedan underkänner han oss som föräldrar och tar barnet ifrån oss.

Det här är, förmodar jag, samma tillsyningsman som även utdömer straff över familjer som åker på semester utan att bädda sängarna eller hamnar på sjukhus med smutsiga underkläder.

Så det var väldigt viktigt det här med vinden just idag.

Imorgon ska vi till Ikea och titta på ny garderob.

Jag längtar.

3 kommentarer:

 1. Enkel lösning på Ikea-problematiken. Helg, 37% av befolkningen befinner sig på Ikea, du passar på att "försvinna" hon går för att kolla på någon vas i köksavdelningen. Utgår från att det är du som får köra vagnen och stå kvar och "vakta" era "fynd". När du väl "försvunnit", gå direkt till kiosken utanför kassorna. Du sätter din lur i flygplansläge och tar en stadig lunch. När hon väl kommer ut, via kassorna, ser du förtvivlad ut. Förklarar att det var så mycket folk där inne och hon försvann, du letade, kom bort, mobilens batteri "dog". Därför valde du att sitta där i spiseriet så du garanterat skulle se när hon kom ut.

  SvaraRadera
 2. Andy - ond men briljant!

  Det kallas att bygga bo, och jag är inte stolt över att säga att jag hade en likadan lista hängandes på kylen hela sommaren. Det var allt från att sortera papper till att tvätta alla dörrar (inga kommentarer) till att tapetsera om sovrummet. Det var inte mycket på listan som blev gjort, och vi fick faktiskt behålla bebisen ;-) Ta med Neda ut på restaurang istället och skicka er båda på spa!

  SvaraRadera
 3. Bobyggarinstinkten drabbar alla män vars kvinnor blir gravida. Kvinnsen kan liksom inte hjälpa det.

  SvaraRadera