tisdag 18 maj 2010

Hur man märker att man blivit vuxen

När jag först flyttade till Stockholm och började jobba på tidning så var min första arbetsplats på en så kallad "grabbtidning". Nidbilden av den typen av tidning är förstås att den enbart består av bilder på bikinibrudar och artiklar om seriemördare, men det är förstås inte sant. Vi skrev även en hel del djuplodande alster under temat "olika slags grejor som exploderar", genomförde omfattande inomhustest av radiostyrda helikoptrar och hade mest troligt landets mest initierade löpande bevakning av "världens största hummer/robot/hamburgare/värmesökande missil".

Det var, precis som man kan anta, en ganska grabbig arbetsplats. Personalstyrkan bestod i stort sett uteslutande av män i åldern 20-30 som hade "T-shirt" som klädstil.

Mitt yrkesliv har, kan man väl lugnt påstå, förändrats en del sedan dess.

Just nu sitter jag och jobbar på Vi Föräldrar. Här flyger man, såattsäga, inte direkt radiostyrd helikopter inomhus på arbetstid.

Idag hade vi möte om inredningen på kontoret. Skrivbordsplacering, lunchrumsdekorationer, belysning...det vanliga.

En sak jag märkte, jämfört med samma diskussion på grabbtidningar, var att ingen vid något enda tillfälle föreslog "tv-spelshörna" eller "biljardbord".

En annan sak var att när en av mötets deltagare påtalade att den nuvarande inredningen av kontoret "verkligen inte känns Feng Shui", så flög inte halva redaktionen ur sina stolar för att vråla "HAHA, Feng Shui??? Är du BÖG eller???"

Nej.

Här var det minsann bara jag som gjorde det.

5 kommentarer:

 1. Den underton du lämnar menar på att du egentligen saknar det "gamla goda livet". För vem kommer inte ihåg de tester som genomfördes med kolsyremaskinen. Hur smakade Explorer med bubblor?

  SvaraRadera
 2. Back to work, Andy! Teknik ska göras! Sprit ska testas!

  SvaraRadera
 3. Hejja Vi Föräldrar. Som nybliven småbarnsmamma är det underbart att landa i en sådan tidning. Andra mammatidningar innehåller endast bilder på kändisar och deras barn samt massa designerplagg. Jag är tjock, nyförlöst mamma och vill läsa om mitt barns utveckling och bajs... inte om supersmala kändisar. Hoppas att man får läsa mer av dig där. Det vore grymt!

  SvaraRadera
 4. Andy (och Fredrick), HUR smakar Explorer med bubblor???

  SvaraRadera