måndag 14 december 2009

Frågor och svar, del 1, dårå.

Anonym: Vilken månad är Neda i?
December. Var fan är du? Alla står här och väntar på dig.

Anonym: När är det dags?
Det blir någon gång vår/sommar kan man säga. Jag känner att vi inte behöver hålla det mer specifikt än så just nu. Men se det så här: Betydligt större möjligheter för er att starta vadslagning!

Anonym: Kommer du barnsäkra lägenheten eller tänker du vara lite gammalmodigt tuff, sådär?
Det blir väl någon form av strömförande stängsel runt Xboxen. Och så har jag ställt spriten lite högre upp i skåpet. Annars, nej.

L: Vad jobbar du med egentligen? Jag har aldrig förstått det…
Jag är frilansande skribent kan man väl säga. I stort sett funkar det så att tidningsredaktioner tänker ”vem FAN ska vi lägga det här jobbet på? Ingen HÄR vill ju ta i skiten”, och så ringer de mig. Jag gör intervjuer, reportage, humorjobb och redigerar från tid till tid andra frilansares texter. För att vara lite mer konkret: just nu finns jag i tidningshyllan med intervjuer, artiklar och saker som faktiskt bara är rena dumheter i bland annat tidningarna VeckoRevyn, MAN, City, Moore, Slitz, Café samt fashionabla high end-magasinet Den Moderna Hantverkaren. En dag i veckan sitter jag på VeckoRevyns redaktion och redigerar (eller, som AD-Mari kallar det: ”Ställer till problem”). Resten av veckan jobbar jag oftast hemifrån. (Därav alla blogginlägg som har handlat om att jag inte behöver ha byxor på mig på jobbet.) Vid sidan om det petar jag med lite bokprojekt och fulskriver små delar av en god väns mycket, mycket labila tv-manus.

Anonym: Stort grattis. Hittade din blogg när vi höll på o planera vårt eget bröllop. Nu känns det som ett naturligt steg att du startar en pappablogg när jag oxå väntar barn. Det flyter på bra lixom.
Det var ju förvisso ingen fråga. Men ja, det tycker jag väl. Det flyter fint det här.

Anonym: Hur skulle du reagera på trillingar?
Jag skulle med största sannolikhet börja med att ringa min revisor. Sen skulle jag nog ta en jävligt stor drink.

Anonym: Vem oroar sig mest för förlossningen? Du eller Neda?
Jag. Utan tvekan. Men det är mest för att Neda har ett riktigt jobb, så hon har inte lika mycket tid att googla saker som jag.

2 kommentarer:

  1. Men vaddå! Får vi inte veta vilken månad hon är i?? Det tycker jag faktiskt var lite taskigt...

    SvaraRadera
  2. Ja, och vad hände med en topp tre lista på snyggaste klänningarna från Nobelmiddagen!?!?!

    SvaraRadera